additional mathematics

Angry Bird & Quadratic Function

Angry Bird & Quadratic Function

Salam 1Malaysia cikguJEP pernah cover tentang Geogebra dalam post sebelum ini. Sekarang, masa untuk aplikasikan GeoGebra dalam P&P sambil menimbulkan keseronokan. Pernah main Angry Bird? 99.9% pembaca memang comfirm pernah main kan hehe… Angry Bird sangat popular sehingga memenangi beberapa anugerah antaranya Best Casual Games, Best Game App, App of the Year dan Best Game for Handheld De... »

Meetings.io: Face to Face Online

Meetings.io: Face to Face Online

Sebenarnya banyak rangkaian web sosial lain yang sesuai digunakan untuk pembelajaran maya. 99% pelajar dan guru di sekolah saya ada akaun Facebook dan Google+. Banyak aplikasi yang menawarkan khidmat video chat sekarang ni antaranya Skype, Yahoo Messager dan lain lain. Malah Facebook sendiri ada fungsi Video Chat. Tapi masalahnya kesemua aplikasi tersebut memerlukan pengguna sign in  atau install ... »

Koleksi Soalan Percubaan SPM Negeri 2011

Koleksi Soalan Percubaan SPM Negeri 2011

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera… Saya dalam proses mengumpul kesemua kertas Peperiksaan Percubaan SPM Negeri  2011 bagi matapelajaran Matematik Tambahan. Namun demikian, ada beberapa rakan guru dan pelajar meminta saya mengumpulkan kertas Peperiksaan Percubaan bagi matapelajaran Matematik… Post ini saya akan update dari masa ke masa sehingga semua kertas Peperiksaan Percubaan Neger... »

GSP & iPad

GSP & iPad

Berita baik untuk guru guru atau pelajar yang mempunyai iPad.. Geometer’s Sketchpad (GSP) yang pernah saya tulis sebelum ini boleh digunakan dalam iPad untuk proses pengajaran dan pembelajaran. Seperti semua sedia maklum perisian GSP adalah percuma untuk guru, pensyarah di universiti awam, kolej universiti dan institut perguruan termasuk juga semua pelajar di Malaysia. Penggunaan GSP kebiasa... »

44 Days Programme

44 Days Programme

Pada 13 Julai 2011, saya telah lancarkan modul “44 Days Programme” untuk 47 bakal pelajar hebat 🙂 Tapi bila 47 orang saja yang dapat modul maka bermuncung muncunglah yang lain tanda protes… saya tak mampu lah nak printkan untuk semua, jadi saya letak di web saya ni dengan harapan, kamu bolehlah download dan print sendiri. Siri 1 (day 01 to 22) boleh didownload di sini. Harus diin... »

Page 2 of 212
seo seo consulting escalateseo seo basics seo tools seo tips seo tutorial seo services google seo seo software seo forum