Profile Facebook

Profile Facebook

Salam

baru-baru ni jumpa cara best nak buat profile page facebook mantap macam ni πŸ™‚ tapi dengan syarat pengguna facebook dah update ke layout yang baru

jadi langkah pertama upload file psd kat sini πŸ™‚

ikut langkah mudah ni:

  1. import gambar yang anda mahu dalam photoshop
  2. alihkan layer gambar tu bawah Facebook Profile
  3. pergi ke ‘file’ dan pilih ‘save for web and devices’. pilih format jpeg dan kualiti 100%. pilih ‘all user slices’.
  4. upload semua gambar tu ke facebook. letak la dalam album apapun.
  5. susunan untuk ‘tag’ di facebook sangat penting. gambar yang di hujung sebelah kanan mesti di tag dulu dan seterusnya… gambar dihujung sebelah kiri ditag akhir sekali.
  6. dan terakhir sekali, gambar besar tu, klik ‘make this my profile picture’. jangan tag gambar ni! nanti susunan Β lari pula.
  7. tadaaaaaa… dah siap πŸ™‚

source: http://facebook-profile-hack.blogspot.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seo seo consulting escalateseo seo basics seo tools seo tips seo tutorial seo services google seo seo software seo forum