Saya & Kufi

Saya & Kufi

Apa itu Kufi? Kalau search kat wikipedia, anda akan jumpa Kufi adalah Kopiah o.O …tapi saya bukan nak bercerita tentang kopiah yang itu.

Kufi atau Kufic adalah bentuk tertua kaligrafi islam. Kufi juga dikenali sebagai kaligrafi murabba. Nama Kufi asalnya dari bandar Kufah, Iraq…eerrmmm dah boring? takyah cakap banyak, layan aje kufi yang saya ada ni.

kedua dua kufi ini berasaskan nama saya…

kufi square

kufi bulat

Kufi saya ini dihasilkan oleh pemuda kacak dan kreatif, saudara Muhammad Nadzrul Shafiq bin Zulkefli atau nama popular beliau Chapit Zulkefli… rujuk artwork beliau di laman web beliau www.chapitzulkefli.com

p/s: chapit, aku tak tahu nak tulis apa ni sebenarnya hahaha

3 Comments

  1. chapit  /  August 7, 2011, 2:44 AM Reply

    Hahaha. Xper Cikgu Jep. Xde hal. 😉

    • Justice  /  May 18, 2017, 3:15 AM Reply

      Absolutely first rate and cotbmr-potpoeed, gentlemen!

  2. Zulhilmi Zainudin  /  August 7, 2011, 3:15 AM Reply

    Cayalah Cikgu Jep! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seo seo consulting escalateseo seo basics seo tools seo tips seo tutorial seo services google seo seo software seo forum